Олександр:Тю на Вас, пане Ахіє! Та шоб Вам очі ніколи не боліли - я ж цього форуму навіть не вилазю: і вдень, і вночі, і пишу, і читаю
Добавлено спустя 5 минут 9 секунд:
А вот перевод и впрямь вышел веселый (тактичный
Модератор: Олександр
Олександр:Тю на Вас, пане Ахіє! Та шоб Вам очі ніколи не боліли - я ж цього форуму навіть не вилазю: і вдень, і вночі, і пишу, і читаю
Не, ну я так не играю ...Марфа:Попробую угадать. Болгарский и сербский?
Ой, а мне скажете, почему, а то я не понимаю.Дубрава:А вот перевод и впрямь вышел веселый (тактичный)!
Даже я понимаю почему.
співуча і солов'їнаIrina2:велик и могуч...
Олександр:співуча і солов'їна
Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім`я Твоє; нехай прийде Царство Твоє;нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.Ахия:А вот тут, надеюсь, перевод не понадобится ...
Блаженніший Митрополит Володимир: Молитися можна всіма мовами і навіть своїми словами. Господь перш за все дивиться на наше серце і слова молитви є відображенням настрою нашої душі. І тут немає обмежень для жодної з мов, в тому числі і для нашої – української. В наших храмах можна знайти і Псалтир і православні молитовники українською.
Але більшість наших парафіян і духовенство, які моляться змалку, щодня, і є носіями багатовікових традицій нашого православного народу, використовують для молитви мову святих рівноапостольних братів Кирила та Мефодія. І головним тут є не тільки звичка. Справа в тому, що церковно-слов’янська мова з самого початку використовувалася як мова молитви, вона ніколи не була мовою бесіди людини з людиною і є вільною від побутових та лайливих слів. Ця мова завжди використовувалася тільки як мова бесіди людини з Богом. Тому більшість віруючих людей і віддають їй перевагу.
Те саме стосується і мови богослужіння у храмах нашої Церкви. Служити українською не забороняється, але більшість парафій віддають перевагу древній церковно-слов’янській мові.